Acasă Anchete Interne 50.000 de angajați ai MAI, la serviciu în perioada Sărbătorilor Pascale

50.000 de angajați ai MAI, la serviciu în perioada Sărbătorilor Pascale

DISTRIBUIȚI

145673 – 05042018 –În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 50.000 de angajați ai MAI – polițiști, pompieri,paramedici, jandarmi, polițiști de frontieră se vor afla la datorie, a anunțat, în această dmineață Monica Dajbog, purtător de cuvânt al instituției.Se anticipează că în următoarele patru zile vor fi organizate aproximativ 700 de manifestări publice, evenimente culturale sau religioase la care vor participa peste 250.000 de persoane.

Având în vedere că multe persoane aleg să petreacă Paștele în afara localității de domiciliu, MAI recomandă cetățenilor luarea unor măsuri preventive la plecarea în vacanță și atenție sporită în trafic, prudență și atenție sporită la volan și respectarea legii cu privire la transportul de persoane, respectearea vitezei legale și să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Poliția Rutieră va acționa în teren cu peste 300 de radare, la care se adaugă suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza traficul de pe raza județelor Arad, Bihor și de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 și A2.

Pentru evitarea blocajelor în trafic și folosirea rutelor alternative, Centrul Infotrafic va informa permanent asupra zonelor în care se înregistrează valori mari de trafic.

De asemenea, MAI recomandă evitarea afișării pe rețelele de socializare a imaginilor din vacanță, astfel încât locuințele să nu devină ținte pentru infractori.

Cei care articipă la sujbele religioase sunt sfătuiți, în special pentru noaptea de Înviere, să protejeze atent flacăra lumânării, pentru a nu intra în contact cu nimic din jur, indiferent dacă vorbim despre haine sau despre alte obiecte inflamabile.

Pompierii vor fi prezenți, în permanență, la astfel de manifestări, pentru a interveni, în cel mai scurt timp, atunci când se impune. Preventiv, în această săptămână,IGSU a avut peste 1.100 de verificări în teren, la toate lăcașurile de cult unde vor fi organizate slujbe religioase la care este așteptat un număr mare de credincioși, dar și la obiectivele turistice sau alte spații publice.

Celor care se vor afla pe traseele montane li se recomandă să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis publicului.

Nu în ultimul rând, echipamentul adecvat este obligatoriu în astfel de excursii pe munte.

Peste 350 de jandarmi montani sunt pregătiți să vină în sprijinul cetățenilor și vor monitoriza, în permanență, zonele pe care turiștii le frecventează în această perioadă a anului.

13 aeronave ale Inspectoratului General de Aviație și 8 pentru misiuni SMURD sunt pregătite să acorde sprijin celorlalte structuri operative ale MAI.

În acest moment, la granița cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere și sunt acoperite cu personal toate arterele de intrare și ieșire, în total fiind 52 de fluxuri la intrarea în România și 54 la ieșire.

În Bulgaria, în perioada Sărbătorilor Pascale, taxele de drum se vor achita în numerar din cauza lucrărilor de mentenanță la sistemul informatic, dar autoritățile statului vecin au dat asigurări că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră pe timpul implementării manuale a datelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.