Acasă Economie Avioanele mari nu mai pot ateriza pe Otopeni

Avioanele mari nu mai pot ateriza pe Otopeni

CNAB a programat lucrări de reparații și întreținere, după Paști

DISTRIBUIȚI

145677 – 05042018  – Avioanele mari nu mai pot ateriza pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti, conform unei decizii a Autorității Aeronautice Civile, care a cerut aeroportului să restricționeze traficul pentru aceste aeronave, potrivit televiziunii naționale, care face referire la un document publicat de un site de aviație.De vină ar fi problemele legate de starea pistelor și căilor de rulare, probleme semnalate de foarte multe ori în ultima perioadă.

Autoritatea Civilă a cerut aeroportului să nu mai permită aterizarea și decolarea avioanelor de categorie D, E și F. Aici sunt incluse toate aparatele mai mari decât Boeing 757 şi Airbus A 300. Cu avioane mari vin la Otopeni Turkis Airlines – cu Airbus 330 și El Al, care, în ultima vreme, a trimis la București aparate Boeing 747.

În ultimele zile, după impunerea restricțiilor, reprezentanții Autorității și ai aeroportului s-au întâlnit de mai multe ori.

Recent, Asociația Pro Infrastructura a dezvăluit că un Jumbo jet al companiei israeliene El AL a rupt o bucată din calea de rulare, provocând închiderea de urgență a pistei.

Inclusiv directorul TAROM s-a plâns de calitatea pistelor și a căilor de rulare de la Otopeni.

Ministerul Transporturilor a anunțat că ambele piste ale aeroportului Otopeni vor intra în reparații. Pentru platforma 1 și pentru căile de rulare, lucrările vor începe peste o săptămână.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a cerut, marți 3 aprilie 2018, conducerii Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB) un grafic clar al lucrărilor pentru modernizarea pistei 1 a Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti (AIHCB) și intervenții la pista 2 pentru ca aceasta să devină operațională pe întreaga lungime (3500 m).

Din 12 aprilie a.c., CNAB a programat începerea mai multor lucrări de reparații și întreținere, care presupun repararea dalelor de beton degradate de la platforma 1 și a căilor de rulare aferente, lucrări de întreținere a stratului de uzură la căile de rulare, inclusiv așternerea unui nou strat asfaltic, lucrări pentru operaționalizarea balizajului luminos CAT III A la pista 2.

Intervențiile se vor face în etape, pentru ca operarea zborurilor pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti să fie cât mai puțin afectată.

În conformitate cu prevederile Regulamentului European 139, Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) supraveghează menținerea siguranţei zborului pe AIHCB și evaluează regulat pistele, căile de rulare și platformele aeroportului.

În ultimii ani, pentru siguranței operațiunilor aeriene, s-a derulat un program de reparații curente la pista 1 a aeroportului Henri Coandă, până în prezent fiind înlocuită suprafața de rulare în proporție de 80%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.