Acasă Social Administratie Consolidări și reabilitări în centrul Capitalei

Consolidări și reabilitări în centrul Capitalei

DISTRIBUIȚI

145682 – 05042018 – Compania Municipală Consolidări a PMB a început lucrările de punere în siguranță, consolidare și reabilitare la nouă clădiri din centrul Capitalei.În această perioadă au început lucrările la patru clădiri situate în Strada Bărăției nr 50, Calea Moșilor 215 E, str. Mătăsari nr 44 – 260 și str.Lipscani nr 75.

Primaru Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că pentru alte trei clădiri s-a ajuns în etapa finală de pregătire a documentațiilor, iar pentru alte 20 de clădiri se întocmește documentația pentru expertizarea și proiectarea lucrărilor de intervenție/consolidare.

De asemenea, sunt deschise șantiere la alte 5 clădiri:

– imobilele din str. Blănari nr.2, nr.6, nr.8 și nr.10, imobile monument istoric, cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public, construite în anul 1870.

– Un alt imobil monument istoric la care au început lucrările este cel de 2 etaje plus mansardă, cu o suprafață de 2622 mp, din str. Franceza nr.30.

Alte 3 imobile au fost preluate, în urma unei Hotărâri de Consiliu, de la AFI, pentru reabilitare și consolidare:

  • Un imobil de 5 etaje din str. Biserica Enei nr. 14 – s-au întocmit documentațiile în vederea emiterii autorizației de construire și s-au făcut demersurile, împreuna cu Serviciul Spațiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a muta, în perioada imediat următoare, proprietarii în locuințele de necesitate situate în Piața Națiunilor Unite;
  • Un alt imobil de 4 etaje din str. Spătarului 36 – s-au întocmit documentațiile în vederea emiterii autorizației de construire și se efectuează demersuri, împreună cu Serviciul Spațiul Locativ din Primăria Capitalei, pentru a muta proprietarii în locuințele de necesitate situate în Piața Națiunilor Unite;
  • Clădirea de 6 etaje din str. Știrbei Vodă nr.20 este în stadiul de reactualizare a proiectului, prin Compania Trustul de Clădiri Metropolitane (care are ca obiect de activitate și proiectarea).

De asemenea, în cadrul programului demarat la începutul acestui an se vor pune în siguranță alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare. Este vorba despre acele clădiri ale căror elemente reprezintă un pericol pentru trecători (balcoane, elemente ornamentale, tencuială, acoperiă etc).

În prezent, se lucrează pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de intervenție și, după punerea în siguranță a acestor clădiri, urmează realizarea expertizelor și a proiectelor de consolidare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.