Acasă Politic Finanțarea noilor afaceri, prioritate guvernamentală în 2018

Finanțarea noilor afaceri, prioritate guvernamentală în 2018

Regiunea București - Ilfov este exclusă

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

145868 – 19042018  În România, anul 2018 este extrem de generos cu granturile pentru antreprenorii debutanți și lansarea de mici afaceri, apreciază deputatul PSD Roxana Mînzatu. Parlamentarul atrage atenția asupra a două programe adresate celor care vor să înceapă o nouă afacere.

Primul este binecunoscut, Start Up Nation, care se apropie de lansarea celei de-a doua sesiuni. Prin acesta, firmele înființate după 30 ianuarie 2017 pot accesa o finanțare nerambursabilă de maximum 200.000 lei pentru o afacere în mediul rural sau urban.

Un alt program de finanțare, de care românii pot profita doar în 2018, mai exact în perioada curentă, este Romania Start Up Plus. ”Ambele programe de finanțare au aceeași finalitate: mai multe mici afaceri, poate chiar afaceri de familie, demarate, ceea ce este sănătos pentru orice economie. Cred cu toată puterea că România își va întări această componentă a micilor întreprinderi. Aceste companii nou create pot deveni o alternativă în ocupare pentru unii români, o cale pentru valorificarea creativității antreprenorilor români, dar pot deveni și parteneri comerciali viabili pentru întreprinderile mai mari sau chiar companiile multinaționale care își optimizează activitatea lucrând cu furnizori locali. Important e să gândim și strategic. Care sunt domeniile în care afacerile pot fi cele mai competitive? Îi încurajez pe antreprenori să țină cont și de cele 10 domenii identificate în Strategia Națională pentru Competitivitate. Vorbim, de exemplu, de sănătate (dotarea cabinetelor şi laboratoarelor medicale este un exemplu de mică afacere finanțabilă), bioeconomie, industria auto şi componente, turism, industria lemnului, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor”, explică Roxana Mînzatu.

Prin România Start Up Plus, Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispoziție 550 milioane de euro provenind din POCU (Programul Operațional Capital Uman) pentru dezvoltarea antreprenoriatului în mediul urban. Zona București-Ilfov este exceptată de la această finanțare. Concret, ministerul a anunțat, la finalul anului 2017, că 195 organizații au fost selectate pentru a oferi, în cadrul unor proiecte, instruire, consiliere și finanțare pentru pornirea propriei afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.