Acasă Politic Florin Roman: Guvernanții au lăsat de izbeliște Valea Jiului, Munții Apuseni și...

Florin Roman: Guvernanții au lăsat de izbeliște Valea Jiului, Munții Apuseni și Vasluiul

DISTRIBUIȚI

145993 – 25042018 –Deputatul Florin Roman atrage atenția că Unitățile Guvernamentale de Asistență Tehnică (UGAT), care trebuiau să coordoneze programele de îmbunătățire a situației socio-economice a locuitorilor din zonele defavorizate, nu și-au îndeplinit rolul pentru care au fost create.

El dă exemplul comunităților din Valea Jiului, Roșia-Montană – Munții Apuseni și comunitățile marginalizate ale Moldovei (Vaslui – Iași), care par a fi abandonate de guvernanți.

Spitalul Regional Iași, proiectele mari de infrastructură de apă din Vaslui, Iași, Alba și Valea Jiului, reabilitarea drumurilor județene din Hunedoara, Alba, Vaslui și Iași, precum și proiectele de autostradă și centuri ocolitoare din zona Moldovei trebuie să mai aștepte până Guvernul le va asigura finanțarea.

Timpul trece, iar situația economică a acestor zone se deteriorează din cauza incapacității coaliției PSD-ALDE de a guverna în interesul oamenilor și al comunităților locale. Iar toate acestea se adaugă loviturilor pe care acest Guvern le-a dat autorităților locale prin diminuarea bugetelor locale cu circa un miliard de euro și direcționarea banilor destinați investițiilor în drumuri județene sau în rețeaua de apă și canalizare, în zona protecției sociale, spune Roman, care îi acuză pe guvernanți de dezinteres total față de problemele reale ale comunităților locale din România.

Deputatul spune că a interpelat de nenumărate ori guvernul, dar că solicitările sale au fost ignorate, iar UGAT-uri bat pasul pe loc!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.