Acasă Social Heliport și unitate de urgență la spitalul din Miercurea-Ciuc

Heliport și unitate de urgență la spitalul din Miercurea-Ciuc

DISTRIBUIȚI

 145822 – 17042018 –  Se va construi un heliport și se va reabilita unitatea de primire urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc, a hotărât printre altele Consiliul Județean Harghita în sedința extraordinară din 16 aprilie, ocazie cu care consilierii au aprobat și rectificarea bugetului, organizarea unui eveniment în parteneriat cu Comitetul European al Regiunilor (COR), respectiv au fost prezentate progresele din cadrul proiectului Via Maria.

Planul precedent de a transforma terenul de tenis de lângă spitalul municipal nu este realizabil, din acest motiv s-a hotărât realizarea heliportului și unității de primire urgențe cu fonduri europene – a susținut importanța proiectului Borboly Csaba, președintele consiuliului județean. Proiectul va fi înaintat spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 8, având o valoarea totală de peste 8 milioane lei, despre detaliile proiectului i-a înștiințat pe cei prezenți vicepreședintele Barti Tihamér. Proiectul prevede construirea unui heliport de 25×25 m, cu instalație de nocturnă, construirea unui drum de acces de la spital, respectiv se are în vedere îmbunătățirea dotării unității de urgență. Durata proiectului este de 48 de luni, valoarea finanțării nerambursabile este de 6.700 mii lei, iar contribuția Consiliului Județean Harghita va fi de 1.351 mii lei.

Consiliul Județean Harghita, în colaborare cu Comitetul European al Regiunilor va organiza o conferință internațională cu tema Protecția habitatelor naturale și a speciilor, detaliile colaborării dintre cele două instituții fiind aprobate de consilierii județeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.