Acasă Politic Participarea Franţei la celebrarea Centenarului

Participarea Franţei la celebrarea Centenarului

DISTRIBUIȚI

145858 – 18042018 –Preşedintele Senatului României,  Călin Popescu-Tăriceanu, a avut miercuri, 18 aprilie a.c., o întrevedere cu omologul său francez,  Gérard Larcher, aflat într-o vizită la Bucureşti cu ocazia participării sale la sesiunea de deschidere a Primului Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).Călin Popescu-Tăriceanu a evidenţiat faptul că primul Summit Parlamentar al Formatului București reprezintă, în contextul realităţilor geopolitice actuale, un element important al demersurilor de diplomaţie parlamentară la nivel multilateral. Domnia sa a exprimat satisfacția că președintele Senatului Franței a răspuns la invitația pe care i-a adresat-o de a participa la inaugurarea acestui eveniment, fiind importantă cunoașterea reciprocă a realităților în materie de apărare și securitate în cadrul cooperării bilaterale parlamentare între statele membre NATO. ”Pilonul parlamentar al B9 promovează agenda NATO, facilitând abordarea convergentă prin întărirea rolului Parlamentelor naţionale în problemele de securitate şi apărare”, a arătat Tăriceanu.
Călin Popescu-Tăriceanu a salutat stadiul relaţiilor bilaterale foarte strânse dintre România şi Franţa şi a evidenţiat importanţa componentei parlamentare a acestora cu accent pe dezvoltarea și diversificarea lor, fapt confirmat de agenda acţiunilor parlamentare comune de anul acesta. Preşedintele Senatului României a subliniat faptul că România şi Franţa au un parteneriat strategic bazat pe legături istorice, culturale şi lingvistice şi împărtăşesc o viziune comună privind o Europă unită, solidară şi puternică. A arătat importanţa reînnoirii şi aprofundării parteneriatului dintre cele două state, pe latura strategică, a cooperării industriale și a schimburilor în educație, știință și tehnologie.
Discuţiile au vizat şi teme precum Sezonul Franţa-România (1 decembrie 2018 – 14 iulie 2019), participarea Franţei la ceremoniile care se vor desfăşura în România pentru celebrarea Centenarului, agenda europeană, precum şi cooperarea în domeniul securităţii şi apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.