Acasă Politic Peste 2.200 de tineri vor beneficia de proiecte pe fonduri europene pentru...

Peste 2.200 de tineri vor beneficia de proiecte pe fonduri europene pentru a fi integrați pe piața muncii

DISTRIBUIȚI

 145841 – 18042018 – Deputatul Beatrice Tudor a anunțat că peste 2.200 de tineri vor fi beneficiarii unor programe pe fonduri europene destinate integrării acestora pe piața muncii. Anunțul vine în urma unui răspuns primit de deputat de la Ministerul Fondurilor Europene, la o întrebare referitoare la beneficiarii proiectelor care vizează integrarea tinerilor șomeri.

Potrivit răspunsul primit de la Ministerul Fondurilor Europene și făcut public de Beatrice Tudor, în data de 21 februarie 2018, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, a semnat trei proiecte care includ un număr total de 2215 tineri beneficiari. Proiectele vor fi implementate în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Două proiecte se referă la ucenicie și stagii pentru tinerii din regiunile mai puțin favorizate și urmăresc încadrarea a minimum 1.015 tineri NEET înregistrați la Serviciul Public de Ocupare. Cel de-al treilea proiect are ca temă activarea și mobilitatea tinerilor NEET și urmărește creșterea oportunităților pentru încadrarea a 1.200 de tineri șomeri înregistrați la Serviciul Public de Ocupare.

Tinerii NEET sunt definiți ca fiind acei tineri cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activitățile de formare profesională și sunt înregistrați în evidențele agenției pentru ocuprea forței de muncă.

“Este o veste bună care vine din partea Ministerului Fondurilor Europene. Poate că 2.215 tineri nu înseamnă un număr foarte mare pentru unii, dar este vorba de peste 2.200 de familii care primesc o gură de oxigen. Acești tineri vor deveni membri productivi ai societății și vor putea să-și întemeieze la rândul lor familii. Având în vedere că ei provin din zone mai puțin favorizate, prin aceste proiecte vor avea o șansă reală să reușească să se ridice din sărăcie. Iar acestea sunt obiective care merită atenția noastră. Schemele naționale de ucenicie și stagii sunt un instrument important, care trebuie folosit pentru a ajuta cât mai mulți tineri posibil”, a declarat Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.