Acasă Social Administratie Primăria Sectorului 5 – ”O primărie mai aproape de oameni”

Primăria Sectorului 5 – ”O primărie mai aproape de oameni”

DISTRIBUIȚI

146022 – 26042018 – Din toamna lui 2017 Primăria Sectorului 5 s-a mutat pe dealul Filaret, într-o veche hală industrială de pe strada Fabrica de Chibrituri, renovată odios.

Primăria Sectorului 5 a plecat din sediul istoric inițial de pe b-dul Elisabeta (clasa A risc seismic), a stat o perioadă într-o clădire de pe str. Constantin Mille și s-a mutat acum în fostul sediu al Tipografiei Filaret ,vizavi de Monetăria Statului.

Fosta tipografie e izolată termic, spoită și mutilată. O hală industrială cu o fațadă foarte coerentă, veche de un secol și mai bine, a fost ”modernizată”. ”Renovarea” a presupus distrugerea ornamentelor de fațadă și a formei originale a ferestrelor, înlocuirea lor cu cele mai ieftine termopane cu ramă PVC, tăierea integrală a vegetației și montarea de aparate de aer condiționat inestetice pe fațadă. Pe scurt, eșec falnic.

În loc să consolideze și să restaureze vechiul sediu, administrația primarului PSD Daniel Florea validează intervențiile distructive asupra patrimoniului vechi industrial și distrugerea vegetației atât de necesară în București. Mai mult, își batjocorește imaginea zonei: a montat pe fațada clădirii litere volumerice albastre imense de zici că e cazinou la Las Vegas. Super-kitsch. Literele nici măcar simetric nu-s plasate
– sloganul ”O primărie mai aproape de oameni” e ironic, pentru că Florea n-a făcut mare lucru prin sector din 2016 de când e primar iar actualul sediu al instituției e infinit mai greu accesibil decât cel vechi de pe Elisabeta
– ce este acela un hashtag? Ne învață PS5 și primarul Florea, care folosesc #refresh5 și #fapte nu numai în online, ci și pe panouri pe clădire. Font-ul Calibri e și el groaznic, dar hei, măcar nu-i Comic Sans.

Ce pretenții să avem de la privații care mutilează clădiri vechi când primăriile dau exemple la fel de proaste? Trist e că nu a existat reacție din partea populației, lipsa de educație/informare/interes în zona de patrimoniu vechi e cel mai bun aliat al autorităților locale ignorante.

Foto: Mihail Doman, Facebook: Rezistența Urbană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.