Acasă Economie Proiectul Măgurele Science Park merge înainte

Proiectul Măgurele Science Park merge înainte

DISTRIBUIȚI

  145715 – 10042018 – Irinel Scrioșteanu, președintele Asociației Măgurele Science Park: ”Parcul științific de la Măgurele se dorește un liant între cercetători, mediul academic, industrie și societate, pentru a asigura transferul rezultatelor cercetării în economie. De exemplu, în acest sens, ținta noastră este să avem un birou de preincubare în fiecare instituție de învățământ cu care suntem parteneri”.

 La 2 aprilie aprilie 2018, a fost parafat acordul dintre Asociația Măgurele Science Park și Institutul Național de Cercetare Aerospațială ”Elie Carafoli” INCAS, iar două zile mai târziu au fost încheiate protocoalele cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico – Farmaceutică ICCF și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI.

Parteneriatele au fost semnate de președintele asociației, Irinel Scrioșteanu, și de directorii generali ai institutelor de cercetare – Cătălin Nae, director general Institutul Național de Cercetare Aerospațială ”Elie Carafoli” INCAS, Mișu Moscovici, director general, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică ICCFși Valentin Silivestru, director general Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI.

Acordurile vizează stabilirea colaborării în vederea promovării unei culturi care să încurajeze inovația, spiritul antreprenorial, precum și a unui mediu propice schimbului liber de idei și know-how în sectorul inovării (de exemplu, talente, tehnologie, informații și cunoștințe), prin valorificarea potențialului științific și inovator existent în cadrul celor trei institute, în vederea intensificării transferului rezultatelor cercetării în produse, tehnologii, servicii și aplicații comerciale inovative, urmărind facilitatea diseminării și utilizării rezultatelor cercetării și inovării în economie și în societate.

Irinel Scrioșteanu: ”Parcul științific de la Măgurele se dorește un liant între cercetători, mediul academic, industrie și societate, pentru a asigura transferul rezultatelor cercetării în economie. De exemplu, în acest sens, ținta noastră este să avem un birou de preincubare în fiecare instituție de învățământ cu care suntem parteneri”.

Membrii fondatori ai Asociației Măgurele Science Park sunt Consiliul JUdețean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei – IFIN-HH.

Până acum au fost încheiate acorduri de colaborare cu Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare în Optoelectronică – INOE 2000, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației – INFLPR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Fizica Pământului – INFP și Institutul de Fizică Atomică – IFA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.