Acasă Politic Propunere: Angajarea în DSP-uri a speciliștilor în sănătatea mamei și copilului

Propunere: Angajarea în DSP-uri a speciliștilor în sănătatea mamei și copilului

DISTRIBUIȚI

145678 – 05042018 – În 2016, 41.000 de femei, cele mai multe din mediul rural, au născut fără să aibă nici măcar un contact cu un specialist în domeniu pe parcursul sarcinii. Principalele cauze se bazează pe lipsa de informare a mamelor despre contracepţie, dar şi despre importanţa controalelor medicale periodice pe parcursul sarcinii.Pornind de la aceste realități, deputatul Tamara Ciofu a propus angajarea de medici specialiști în Direcțiile de Sănătate Publică, care să se ocupe de sănătatea mamei și copilului.

”Conform statisticilor din 2016, o treime din gravide au avut o monitorizare optimă, în timp ce peste două treimi și-au obținut informațiile pe cont propriu și din surse nevalidate, iar rata mortalității infantile la 100.000 de nou-născuți este de 31%, cea mai mare din Uniunea Europeană, consider că avem nevoie de creșterea personalului medical specializat la nivelul fiecărui județ. Este important că Ministerul Sănătății consideră pertinentă o asemenea propunere și va lua măsuri în acest sens”, a declarat Tamara Ciofu.

Aceasta consinderă necesară o actualizare a situației din fiecare județ, în special acolo unde se înregistrează cea mai mare incidență a sarcinilor înregistrare în rândul adolescentelor.

Deputatul Tamara Ciofu este medic primar și are o experiență de peste 30 ani ca specialist pediatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.