Acasă Politic Raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează angajarea tinerilor dezavantajaţi în...

Raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează angajarea tinerilor dezavantajaţi în instituţiile publice de la nivel local

DISTRIBUIȚI

145980 – 25042018  – Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, 24 aprilie, un raport favorabil proiectului de Lege privind integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi, a anunţat deputatul PSD Eliza-Mădălina Ştefănescu (Peţa), membru al comisiei, într-un comunicat de presă.

”Actul normativ dezbătut şi avizat pozitiv de Comisia de muncă reglementează acordarea priorităţii la angajare tinerilor dezavantajaţi. Astfel, urmează să se stabilească un procent de 5% din posturile existente şi bugetate, specifice personalului contractual, raportat la numărul total de angajaţi cu contract individual de muncă, care vor fi ocupate de către aceşti tineri. Adoptarea acestui proiect de lege va permite tinerilor dezavantajaţi să poată fi încadraţi în instituţiile publice pe o perioadă determinată de 24 de luni. În acest mod, ei vor putea dobândi experienţe şi competenţe profesionale importante, care vor putea fi ulterior valorificate pe piaţa muncii”, a precizat parlamentarul social-democrat.

”Legea va permite angajarea pe locurile vacante din instituţiile publice de la nivel local a acestor tineri dezavantajaţi. Potrivit iniţiativei legislative emise de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, tinerii dezavantajaţi sunt persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de un an, şi care se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acest sistem, ori au copii în întreţinere. Proiectul este unul extrem de important pentru incluziunea socială a tinerilor instituţionalizaţi, ei primind, astfel, o şansă la o viaţă pe cât posibil normală. Sunt convinsă că acest proiect va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională”, a concluzionat Ştefănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.