Acasă Politic Titus Corlăţean: O retragere americană din Siria acum n-ar avea sens nici...

Titus Corlăţean: O retragere americană din Siria acum n-ar avea sens nici militar, nici politic

DISTRIBUIȚI

145805 – 16042018 –  Intervenţia militară occidentală în Siria era necesară mai devreme sau mai târziu, pentru a da un semnal foarte serios că folosirea armelor chimice nu trebuie acceptată de comunitatea internaţională, declară la RFI senatorul PSD Titus Corlăţean, fost ministru de Externe.Acesta opinează că „mai devreme sau mai târziu, această intervenţie militară era necesară, pentru că de-a lungul ultimilor ani s-au tot acumulat episoadele semnalate cu elemente concrete, care atestau faptul că regimul de la Damasc a folosit arma chimică în conflictul intern şi chiar împotriva populaţiei civile (…). Deci această acţiune militară mai devreme sau mai târziu era necesară. În al doilea rând, n-a rezolvat probleme fundamentale, este adevărat, dar cel puţin a tras un semnal de alarmă foarte serios că această utilizare a armelor chimice chiar nu trebuie acceptată de comunitatea internaţională”.

Preşedintele francez a declarat că l-a convins pe Donald Trump că este necesar ca forţele SUA să rămână în Siria. Ulterior, Casa Albă a precizat că vrea în continuare ca trupele americane să revină acasă cât mai curând posibil.

Titus Corlăţean crede că „la Washington probabil încă nu este definită o strategie foarte clară pe termen mediu şi că sunt încă discuţii. Dacă preşedintele francez a menţionat public acest lucru, înseamnă că există ceva, înseamnă că a existat o discuţie serioasă între cei doi lideri, american şi francez, şi trebuie văzut în continuare ce se întâmplă. O retragere americană în acest moment n-ar avea sens din punct de vedere militar şi strategic, dar nici politic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.