Acasă Externe Vizita la Memorialul Yad Vashem a prim-ministrului Viorica Dăncilă

Vizita la Memorialul Yad Vashem a prim-ministrului Viorica Dăncilă

DISTRIBUIȚI

 146009 – 26042018 –  Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vizitat ieri Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veșnice, a depus o coroană de flori în sala ”Aducerii Aminte” și a semnat în Cartea de Onoare a Memorialului.

Vizita a constituit un prilej pentru reiterarea angajamentului României pentru sancționarea tuturor formelor de antisemitism și de negare a Holocaustului.  În context, premierul român a amintit că România are în proiect deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și a Holocaustului din România, cu sprijinul Israelului și al Institutului Yad Vashem.

În continuarea vizitei, prim-ministrul român a avut o întrevedere cu ambasadorul Colette Avital, secretar general al World Jewish Restitution Organization și președintele Centrului Supraviețuitorilor Holocaustului din Israel. Cu acest prilej a fost abordată tema restituirii proprietăților evreiești confiscate abuziv de regimul comunist și a fost evocată cooperarea în Grupul de Lucru creat în cadrul Guvernului de la București pe problematica restituirii proprietăților evreiești și a pensiilor pentru supraviețuitorii Holocaustului, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.