Acasă Politic “Yom Hashoá – Ziua Comemorării Holocaustului și a Eroismului”

“Yom Hashoá – Ziua Comemorării Holocaustului și a Eroismului”

DISTRIBUIȚI

145755 – 12042018 – 12 aprilie 2018 este “Yom Hashoá – Ziua Comemorării Holocaustului și a Eroismului”, în Israel și în comunitățile evreiești din întreaga lume. Este ziua comemorării celor aproximativ șase milioane de evrei care au pierit în Holocaust, ca rezultat al acțiunilor Germaniei naziste, precum și ziua în care onorăm curajul celor care s-au ridicat și au luptat împotriva opresorilor. Eforturile lor eroice, indiferent de confesiune, continuă să ne inspire și să ne încurajeze, declară deputatul PSD Angel Tîlvăr.

Holocaustul, “Shoah”, este o lecție universală care rezonează cu tărie în inimile noastre, dar și un avertisment pentru noi toți, un moment ce reprezintă o expresie violentă a urii.

”În timp ce comemorăm victimele Holocaustului, trebuie să recunoaștem că avem o obligaţie morală de a preveni ca rasismul, antisemitismul și xenofobia să creeze alte victime. Trebuie să realizăm că numai prin respect reciproc şi toleranţă vom fi capabili să depășim numeroasele provocări cu care se confruntă omenirea. Datoria noastră este de a învăța noile generații despre ororile Holocaustului, în speranţa că astfel copiii noștri nu vor rămâne indiferenți la suferințele altora. De Yom Hashoá privim înapoi spre unul dintre cele mai întunecate capitole din istoria omenirii. Să nu privim doar contemplativ, ci să ne amintim mereu de responsabilitatea noastră față de viață, pace, credință și speranță. Închei cu vorbele spuse de Elie Weisel, născut pe meleaguri româneşti,  supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al premiului Nobel pentru Pace: Trebuie să luăm de fiecare dată o poziţie. Neutralitatea îl ajută pe opresor, niciodată pe victime. Tăcerea îl încurajează mereu pe torţionar, niciodată pe prizonier. Uneori trebuie să intervenim. Când vieţile omeneşti sunt în pericol, când demnitatea umană este ameninţată, graniţele naţionale şi sensibilităţile devin irelevante. Oricând femeile şi bărbaţii sunt persecutaţi din cauza rasei lor, religiei sau perspectivelor politice, acel loc – în acel moment – devine centrul universului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.