Acasă Politic Ziua internațională de eliberare a deținuților din lagărele de concentrare naziste

Ziua internațională de eliberare a deținuților din lagărele de concentrare naziste

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/angel.tilvar.oficial

145720 – 11042018 – Pe 11 aprilie 1945, soldaţii americani au dărâmat zidurile “fabricii morţii” de la Buchenwald, simbol al ororilor naziste. Se estimează că în lagărul de la Buchenwald au murit în jur de 56.000 de persoane. Mulţi dintre deţinuţii aduşi acolo au fost torturaţi şi ucişi, în timp ce alţii au pierit de foame şi boli sau, în cazul unora dintre ei, din cauza virusurilor cu care au fost infectaţi în mod deliberat, ca parte a unor experimente medicale. Ani mai târziu, rapoartele întocmite de istorici au arătat că, în momentul intrării americanilor în lagărul de la Buchenwald au fost descoperiţi 21.000 de supravieţuitori.  În timpul Holocaustului  au murit în jur de şase milioane de evrei, de toate vârstele, marea lor majoritate din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Din acest motiv, anual, la 11 aprilie, este marcată “Ziua internațională de eliberare a deținuților din lagărele de concentrare naziste”,  în întreaga lume desfășurându-se acţiuni comemorative şi depuneri de flori la mormintele victimelor fascismului.

Omenirea nu ar trebui să uite de aceste evenimente teribile, prin care s-a manifestat, în mod odios şi reprobabil, intoleranţa faţă de alte naţiuni, rase sau ideologii”, amintește deputatul Angel Tîlvăr.

Acesta consideră că fără un astfel de  “memento” am risca să trecem cu vederea aceste pagini triste din cartea istoriei omenirii şi numai amintindu-ne putem să evităm repetarea greşelilor.

Umanitatea mai are o şansă, aceea de a cunoaşte adevărul şi de a împiedica repetarea răului. Cu toţii deopotrivă, să învăţăm din lecţiile dure ale trecutului”, mai spune Angel Tîlvăr, care recomandă cadrelor didactice să vorbească elevilor despre ororile trecutului, astfel încât copiii să înveţe din ororile istoriei şi ”să lupte pentru ca ele să rămână fapte condamnabile şi irepetabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.