Acasă Politic Alina Gorghiu: Rata mare a inflaţiei anuale ne demonstrează că exerciţiul guvernamental...

Alina Gorghiu: Rata mare a inflaţiei anuale ne demonstrează că exerciţiul guvernamental este unul ratat

DISTRIBUIȚI

146269 – 14052018 –  Rata mare a inflaţiei dovedeşte că exerciţiul guvernamental în România este unul ratat. A declarat la RFI senatoarea Alina Gorghiu, după ce inflaţia anuală a ajuns în luna aprilie la 5,2%, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna aprilie la 5,2%, cel mai înalt nivel din iunie 2013, când a fost 5,37%.

Cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete (13,9%, faţă de decembrie 2017), potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

Alina Gorghiu declară că “nu e o surpriză. Se pare că nu este apogeul, în ciuda infirmărilor venite constant de la Guvern, de la ministrul Finanţelor, de la sediul din Kiseleff al PSD”.

Senatoarea aminteşte că “a crescut de la începutul anului această inflaţie şi arată cam cât de bine este gestionată guvernamental această ţară. E unul din indicatorii care ne arată că politicile guvernamentale, schimbările fiscale de la o zi la alta, absolut orice alte schimbări, măririle de salarii care sunt nesustenabile şi aşa mai departe, toate aceste lucruri ne arată că în România exerciţiul guvernamental este unul ratat”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentContinuă polemica
Articolul următorVitezomanii Gică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.