Acasă Politic Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult

Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult

DISTRIBUIȚI

 146305 – 16052018 – Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, deputatul Angel Tîlvăr, a avut marți, 15 mai 2018, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, în cadrul căreia cei doi oficiali au discutat despre drepturile copiilor şi activitatea UNICEF în România, precum și despre continuarea proiectelor comune, în conformitate cu Programul de țară al UNICEF pentru România 2018 – 2022.

Parlamentul României colaborează cu UNICEF de multă vreme, dialogul dintre cele două instituţii ajutând la realizarea unor paşi importanţi în sprijinirea problematicii copiilor, respectarea drepturilor, protecţia, integritatea şi dezvoltarea acestora. Parlamentarii pot fi vectori de promovare a intereselor copiilor, atât datorită faptului că tribuna parlamentară le dă posibilitatea să exprime ceea ce simt, dar şi datorită mecanismelor pe care le au la dispoziţie. În acest sens, reprezentantul UNICEF a subliniat necesitatea sprijinului parlamentar pentru verificarea implementării legislaţiei.

S-a convenit ca reprezentantul UNICEF să fie invitat la discuţiile Comisiei de afaceri europene a Camerei Deputaţilor, vizând domeniul de activitate al UNICEF din perspectiva europeană şi a priorităţilor României pentru Preşedinţia consiliului UE, din primul semestru al anului 2019.

Totodată, Angel Tîlvăr şi-a exprimat disponibilitatea de a se implica în continuare, alături de colegii parlamentari interesaţi, în sprijinirea proiectelor care vizează protecţia şi promovarea drepturilor copiilor aflaţi în dificultate: “Mă bucur să putem colabora, pentru a găsi soluții în sprijinul copiilor aflați în situații vulnerabile, să le îmbunătățim accesul la învățământ de calitate, sănătate, asistență socială, dar și pentru a preveni și combate toate formele de abuz, trafic de fiinţe umane, sclavie modernă sau violenţă”, a declarant Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.