Acasă Politic Băsescu rămâne fără parlamentari, dar îl vede pe Crin Antonescu liderul Dreptei

Băsescu rămâne fără parlamentari, dar îl vede pe Crin Antonescu liderul Dreptei

DISTRIBUIȚI
Crin Antonescu discuta cu Traian Basescu (D) inainte de inceperea unei dezbateri electorale, la Parlament, vineri, 20 noiembrie 2009. Candidatii la presedintie Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana au sosit la Palatul Parlamentului, pentru a participa la dezbaterea electorala organizata de Institutul pentru Politici Publice (IPP). GEORGE CALIN / MEDIAFAX

146482 – 29052018 – Valeriu Steriu și alți patru parlamentari de pe lista PMP au semnat adeziuni la PSD, Traian Băsescu ne mai având în acest moment aleși.

Valeriu Steriu va face anunțul după ce se va întoarce Liviu Dragnea din Elveția, scrie comisarul.ro. De fapt, anunțul a fost făcut chiar de Gabriela Firea, președintele PSD Bucureșui-Ilfov, luni seara, dar fără a da nume. ”Din informațiile pe care le dețin, mai mulți parlamentari ai mai multor fomațiuni au semnat adeziuni în fața președintelui Liviu Dragnea. Eu știu că vin 7 parlamentari, e posibil să fie mai mulți.”, a declarat Firea la RTV.

Conform sursesi citate, toți parlamentarii PMP au primit liber de la Băsescu pentru a-și căuta partide.

De cealalată parte, Traian Băsescu revine la ideea lansată zilele trecute, cu privire la o mare alianţă a partidelor ”de dreapta”, ca unică soluţie pentru victoria împotriva PSD. După ce a spus că nu vrea să conducă un asemenea proiect, Băsescu i-a scos din calcul pe Ludovic Orban şi pe Dacian Cioloş. În schimb, fostul preşedinte lansează o variantă neaşteptată: Crin Antonescu – liderul alianţei de dreapta anti-PSD.

Potrivit lui Băsescu, fostul lider PNL din perioada USL ar fi bun de lider al unei ”drepte” unite pentru că ”a plecat înainte să se vadă că regele este gol”. Fostul preşedinte al României a afirmat fără ezitare că PMP ar face parte dintr-o asemenea construcţie politică. În schimb, el s-ar retrage. ”Eu îmi văd de drum”, a precizat Băsescu

Crin Antonescu s-a retras din politică odată cu finalizarea mandatului de senator, în 2016. A fost preşedintele PNL în perioada 2009 – 2014 şi co-preşedinte al USL A ocupat funcţia de preşedinte interimar al României în perioada suspendării preşedintelui Traian Băsescu, în 2012. A mai ocupat funcţiile de preşedinte al Senatului, ministru al Tineretului şi Sportului şi deputat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.