Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană, tot nemulțumită de deciziile SUA privind importurile de oțel

Comisia Europeană, tot nemulțumită de deciziile SUA privind importurile de oțel

DISTRIBUIȚI

 146075 – 02052018 – Comisia Europeană (CE) a anunţat marţi că decizia preşedintelui SUA de a nu impune deocamdată taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu pentru Uniunea Europeană prelungeşte incertitudinile mediului de afaceri, iar blocul comunitar ar trebui să obţină o exceptare permanentă.

Luni seară, Casa Albă a anunţat că Donald Trump a extins până la 1 iunie scutirea de la plata taxelor vamale la importurile de oţel şi aluminiu pentru Uniunea Europeană, Canada şi Mexic. Extinderea a fost anunţată cu doar câteva ore înainte de expirarea precedentei decizii de suspendare a tarifelor.

Administraţia Trump a anunţat luni seară că s-au încheiat acorduri de principiu cu Argentina, Australia şi Brazilia privind exceptarea permanentă de la plata taxelor vamale, detaliile urmând să fi finalizate în scurt timp. ”De asemenea, au fost extinse negocierile UE, Canada şi Mexic pentru 30 de zile. În toate aceste negocieri, administraţia se concentrează pe cotele care vor duce la restrângerea importurilor, vor preveni transbordarea şi vor proteja securitatea naţională”, a precizat Casa Albă.

Marţi, Comisia Europeană, care coordonează politica comercială a celor 28 de state membre ale UE, a acceptat decizia şefului statului american dar a precizat că Uniunea Europeană ar trebui exceptată permanent de la plata taxelor vamale la importurile de oţel şi aluminiu deoarece supracapacităţile de producţie la oţel şi aluminiu nu sunt cauzate de blocul comunitar. – mai multe pe Capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.