Acasă Externe Agenda Europeana Corina Creţu, un nou apel pentru autorităţile române

Corina Creţu, un nou apel pentru autorităţile române

DISTRIBUIȚI

146408 – 22052018 –  Comisarul european, Corina Creţu a făcut din nou apel la autorităţile române să depună eforturi susţinute, astfel încât să reducă riscul de a pierde bani europeni, scrie RRA.

Ea a vorbit despre simplificarea procedurilor şi despre accelerarea proceselor de evaluare a proiectelor.

Comisarul european a fost ieri, la Bacău, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, la o întâlnire cu primarii municipiilor reşedinţă de judeţ. Comisarul european Corina Creţu a afirmat că trebuie făcute eforturi în continuare pentru a se accelera absorbţia de fonduri europene şi pentru a reduce cât de mult se poate riscul de a se pierde banii europeni.

Corina Creţu crede că trebuie simplificate procedurile de accesare a fondurilor europene. Corina Creţu: “Eu întotdeauna spun că această capacitate administrativă este mai importantă decât banii. Şi în discuţiile pe care tocmai le-am încheiat cu doamna prim-ministru şi cu reprezentanţii Guvernului am subliniat exact această necesitate de a aborda urgent aceste probleme: simplificarea procedurilor, angajarea de persoane competente, accelerarea evaluării şi a contractării proiectelor, acordarea de sprijin beneficiarilor, solicitanţilor” a spus comisarul european în cadrul întrevederii de la Bacău.

Premierul Viorica Dăncilă a amintit că executivul său face eforturi pentru a stimula absorbţia de fonduri europene: “Încurajez autorităţile din România să acorde atenţia cuvenită tuturor instrumentelor şi fondurilor puse la dispoziţie de Comisia Europeană, pentru a transforma zonele urbane într-un mediu competitiv, atractiv pentru investitori şi care, în acelaşi timp, să ofere o viaţă de calitate pentru locuitori”.

Premierul Viorica Dăncilă şi comisarul european Corina Creţu au participat, la Bacău, la întâlnirea organizat de Comisia Europeană a celor 39 de primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ care primesc direct fonduri europene pentru dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.