Acasă Politic Cristian Preda: PSD şi ALDE sunt superficiali în chestiunile de politică externă

Cristian Preda: PSD şi ALDE sunt superficiali în chestiunile de politică externă

DISTRIBUIȚI

146315 – 16052018 – PSD şi ALDE nu respectă Constituţia atunci când tratează chestiunile de politică externă cu superficialitatea unui tip care joacă biliard la crâşmă. Declaraţia a fost făcută la RFI de europarlamentarul Cristian Preda, membru al grupului PPE din Parlamentul European.

În opinia lui Cristian Preda, „faptul că de la Bucureşti sunt transmise două mesaje care se bat cap în cap ne marginalizează, adică atunci când ai dintr-o Capitală, indiferent că-i vorba de o Uniune sau o organizaţie internaţională, dacă ai două mesaje care se bat cap în cap, atunci eşti lăsat pe tuşă, pentru că nimeni nu ştie de unde să te ia (…). Prin felul în care Dragnea şi Dăncilă au purtat acest război intern pe tema ambasadei, au distrus un capital de credibilitate al României”.

Cristian Preda subliniază că „preşedintele este titularul politicii externe. E unul din atributele regaliene ale statului (…). Bătălia de la Putere la noi este dusă într-un stil mai golănesc, cum a observat şi domnul Pleşu şi atunci, dărâmarea statuii preşedintelui înseamnă pentru PSD şi ALDE şi încălcarea Constituţiei (…). PSD şi ALDE nu respectă Constituţia atunci când tratează chestiunile astea de politică externă cu superficialitatea unui tip care joacă biliard la crâşmă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.