Acasă Politic Florin Cîţu (PNL): Întâlnirea BNR – Guvern, mesaj clar pentru Iohannis

Florin Cîţu (PNL): Întâlnirea BNR – Guvern, mesaj clar pentru Iohannis

DISTRIBUIȚI

146134 – 04052018 – Pentru Liviu Dragnea, ameninţările şi intimidările au devenit politică de stat, declară la RFI vicepreşedintele PNL Florin Cîţu. În opinia sa, întâlnirea de joi din biroul şefului Camerei Deputaţilor, dintre conducerea BNR şi premierul Viorica Dăncilă a fost de fapt un mesaj pentru preşedintele României, ce nu are legătură cu Banca Naţională.

Florin Cîţu comentează declaraţia lui Liviu Dragnea, care spunea la finalul întâlnirii cu reprezentanţii BNR că sursele inflaţiei din prima parte a anului sunt externe: „Eu am îndoielile mele în ceea ce priveşte declaraţia lui Liviu Dragnea de la sfârşitul întâlnirii. Este necesar să avem un comunicat şi din partea Băncii Naţionale, înainte de a trage concluzia, pentru că dacă rămânem cu concluzia lui Liviu Dragnea, asta ar însemna să negăm tot ceea ce spune banca centrală în comunicate oficiale de un an de zile, sursele inflaţiei fiind costurile mai mari, politica fiscală, dar aşteptăm luni, sper eu, un comunicat din partea băncii centrale, care să clarifice acest lucru. Eu nu aş lua chiar aşa ce spune Liviu Dragnea, nu aş da foarte mare crezare”.

Senatorul PNL crede că de fapt mesajul întâlnirii dintre Guvern şi BNR era pentru preşedintele Klaus Iohannis: „Întâlnirea din biroul lui Liviu Dragnea mi-a lăsat un gust amar, pentru că Liviu Dragnea a procedat aşa nu ca să-l timoreze pe guvernator, ci ca să-i dea un mesaj clar preşedintelui Klaus Iohannis. Nu i-a permis premierului Dăncilă să meargă la Cotroceni pentru mediere, întâlnirea a fost în biroul lui Liviu Dragnea, la care a participat doar guvernatorul şi un fost membru PSD, care este prim-viceguvernator, nu conducerea Băncii Naţionale, iar la sfârşitul întâlnirii a ieşit şi a spus clar că nu există un conflict între Guvern şi BNR, ci este un conflict inventat de preşedinte. Deci este clar un mesaj pentru preşedintele României, nu avea nici o legătură cu banca centrală (…). Pentru Liviu Dragnea, ameninţările şi intimidările au devenit politică de stat. Asta am văzut eu ieri în acea întâlnire, iar mesajul a fost clar pentru preşedintele României, nu are legătură cu Banca Naţională”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.