Acasă Politic Florin Cîţu: „Suspendarea contribuţiei către Pilonul II de pensii este doar o...

Florin Cîţu: „Suspendarea contribuţiei către Pilonul II de pensii este doar o chestiune de timp”

DISTRIBUIȚI

 146403 – 22052018 – Propunerea de proiect de lege privind Pilonul II de pensii conţine un aspect care a fost trecut cu vederea, a declarat la RFI senatorul Florin Cîţu, preşedintele Comisiei economice din Senat: contribuţia angajatorului va fi egală cu a angajatului, în funcţie de mărimea companiei.

Florin Cîţu spune că în ciuda dezminţirilor Guvernului, „suspendarea contribuţiei către Pilonul II de pensii este doar o chestiune de timp. Nu există nici un dubiu că în partea a doua a anului 2018 acest lucru se va întâmpla. Chiar şi Liviu Dragnea ieri în declaraţia pe care a dat-o a spus că se analizează dacă suspendarea este un lucru bun sau nu. Deci în momentul în care discuţi despre aşa ceva şi recunoşti public, este clar că acest lucru se va întâmpla. Din punctul meu de vedere, nu există nici un dubiu aici”.

Senatorul atrage atenţia că „există ceva care a fost trecut cu vederea. Acest proiect de lege mai face un lucru şi acum vă citez din proiectul de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat Pilonul II, propunerea de proiect de lege, apare contribuţia la angajator, care spune aşa: contribuţia angajatorului este egală cu a angajatului, în funcţie de mărimea companiei. Deci după ce am avut transferul contribuţiilor, a fost aşa-numita revoluţie fiscală, care este o tâmpenie ce nu poate fi descrisă, acum reapare contribuţia la angajator. Deci sunt două lucruri care se întâmplă: se suspendă contribuţia către Pilonul II de pensii şi reapare contribuţia la angajator. Cred că toţi angajatorii din România trebuie să fie conştienţi că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, pentru că este atât de mare gaura la buget”.

Liviu Dragnea a declarat că în Pilonul II de pensii nu sunt bani privaţi. Florin Cîţu îl contrazice: „Este o minciună, sunt sigur că preşedintele PSD ştie că aceştia sunt bani privaţi. Este de fapt o minciună premeditată, pentru că este clar că a început o campanie din partea PSD care are două obiective: în primul rând, denigrarea şi demonizarea administratorilor de pensii private şi de a spune că aceşti bani nu sunt privaţi. Aceşti bani sunt privaţi, pentru că există o relaţie contractuală între persoana care are banii la acel fond administrat privat şi administratorul (…). Prin această declaraţie a lui Liviu Dragnea încearcă să justifice faptul că aceşti bani pe care îi vor lua de la Pilonul II de pensii nu sunt o naţionalizare, aici vrea să ne ducă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.