Acasă Politic Iohannis către Guvern: ”În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea...

Iohannis către Guvern: ”În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate”

DISTRIBUIȚI

 146458 – 24052018 – Aflat în vizită la Pitești, președintele României, Klaus Iohannis, nu a scăpat ocazia să atace din nou Guvernul pe tema infrastructurii: ”În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 km de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțini (…). De aceea, îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcțiile executive, care să gândească dincolo de interesul de partid în interesul României. Și aici este potrivit să laud administrația locală din județul Argeș și din Pitești, care dovedesc cum se pot aborda cu succes aceste lucruri”.

Prezent la o dezbatere referitoare la dezvoltarea industriei auto din țara noastră, având ca team ”Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii”, Iohannis a sous că România trebuie să treacă de la argumentul forţei de muncă la agumentul capitalului uman, care va deveni unul determinant pentru industria auto la nivel global. Româna beneficiază de un potenţial deosebit în privinţa resurselor umane. ”Felicit companiile care şi-au făcut o misiune din a investi în centre de cercetare. Continuaţi vă rog această viziune de profesionalizare a educaţiei. Puteţi să contaţi pe susţinerea mea ca industria auto din România să aibă un cuvânt tot mai important de spus la nivel European”.

Preşedintele a atenționat, de asemenea, că Executivul ar trebui să facă toate eforturile pentru a aduce în România noi firme străine. ”Autorităţile guvernamentale trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că investitorii străini nu trebuie priviţi cu adversitate, dimpotrivă. Executivul ar trebui să facă toate eforturile pentru a aduce în România noi firme străine cât mai performante, în special în sectoarele în care dispunem de avantaje competitive remarcabile şi avem suficiente sectoare de acest tip”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.