Acasă Anchete Interne Motorină confiscată la Cernavodă

Motorină confiscată la Cernavodă

DISTRIBUIȚI

 146295 – 15052018 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant doi cetăţeni români care încărcau, cu sprijinul unui marinar bosniac, de pe o navă de la malul Dunării, 1.500 litri produs petrolier, cu miros specific de motorină.

„În data de 13.05.2018, în jurul orei 22:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Cernavodă, în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au observat o ambarcațiune, în care se aflau doi bărbaţi și mai multe recipiente de dimensiuni  mari, care se îndrepta către o nava ancorată la malul stâng al Dunării.

Polițiștii de frontieră s-au deplasat la fața locului, moment în care cei doi bărbați au fost surprinși în timp ce încărcau, cu ajutorul unui furtun, de la nava „FJ ELENA”, pavilion Slovacia, în opt recipiente de tablă și plastic de aproximativ 200 litri fiecare, aflate la bordul ambarcațiunii, produs petrolier, cu miros specific de motorină.

În cadrul verificărilor s-a stabilit că persoanele implicate sunt doi cetăţeni români, în vârstă de 17, respectiv 20 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanța.

În urma declaraţiilor celor în cauză, s-a stabilit faptul că întreaga cantitate de produs petrolier a fost încărcată cu sprijinul comandantului navei “FJ ELENA”, cetățeanul bosniac V.Z., în vârstă de 47 de ani, care le-a facilitat accesul pe navă, în schimbul sumei de 700 euro.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor 1.500 de litri de produs petrolier, cu miros specific de motorină, cu o valoare de aproximativ 8.250 lei și suma de 700 euro găsită asupra unui dintre cetăţenii români,  totodată fiind  efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

De asemenea, ambarcațiunea folosită la transportul motorinei, în valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost indisponibilizată, conform procedurilor legale, până la finalizarea cercetărilor” se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.