Acasă Externe Municipiul Iaşi s-a înfrăţit cu oraşul israelian Haifa

Municipiul Iaşi s-a înfrăţit cu oraşul israelian Haifa

DISTRIBUIȚI
foto: agerpres.ro

146399 – 22052018 – Primarul Mihai Chirica a declarat că înfrăţirea cu oraşul israelian Haifa va aduce beneficii bilaterale în domeniile cultural, academic şi economic. Primarul Mihai Chirica a semnat pe 15 mai un acord de înfrăţire între Iaşi şi oraşul israelian Haifa. La eveniment a fost prezentă o delegaţie ieşeană din care au făcut parte reprezentanţi ai autorităţilor şi ai mediilor academic, cultural şi economic, transmite Agerpres.

“Cele trei domenii sunt domeniul academic, cooperarea între instituţiile academice din Iaşi şi Haifa. Un alt domeniu îl reprezintă cooperarea culturală. Există o apetenţă a cetăţenilor din Haifa pentru schimburile culturale, în special transferul de cultură dinspre România spre Haifa. Acolo există o comunitate de origine românească foarte puternică şi din punct de vedere intelectual, dar şi din punct de vedere academic. Există şi o componentă economică. Se pot stabili legături directe între oameni de afaceri din Iaşi şi oameni de afaceri din Israel, inclusiv Haifa, cu beneficii de ambele părţi, inclusiv în atragerea de tehnologii din zona respectivă, dar şi din fabricarea de produse în România”, a afirmat Chirica.

Potrivit acestuia, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi se află în continuare la Haifa pentru a stabili legături economice între cele două oraşe. Pe lângă întâlnirile dintre reprezentanţii primăriilor din Iaşi şi Haifa, misiunea a mai inclus sesiuni business to business atât în Haifa, cât şi în Tel Aviv, precum şi întâlniri cu persoanele care fac parte din comunitatea de evrei de origine română din cele două oraşe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.