Acasă Politic Președintele Iohannis la reuniunea informală Bulgaria – Austria – România de la...

Președintele Iohannis la reuniunea informală Bulgaria – Austria – România de la Ruse

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/klausiohannis

 146114- 03052018 – Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa vineri, 4 mai a.c., la reuniunea informală la nivel de şef de stat Bulgaria – Austria – România, care se va desfășura la Ruse, Republica Bulgaria.

Întâlnirea reunește în acest format preşedinţii celor trei state care dețin succesiv Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene (UE) în acest an și în primul semestru al anului viitor.

Discuţiile se vor axa pe agenda europeană actuală în vederea facilitării unei bune coordonări şi cooperări pe parcursul celor trei preşedinţii ale Consiliului UE.

Președintele Klaus Iohannis va exprima interesul României de a colabora împreună cu Bulgaria şi Austria pentru îndeplinirea obiectivului comun de avansare a agendei europene în interesul cetățenilor. Preşedintele României va sublinia că, pe perioada deținerii Preşedinţiei Consiliului UE, ţara noastră va urmări promovarea unei abordări pragmatice şi a unor obiective fezabile, astfel încât cetăţenii europeni să beneficieze de valoarea adăugată a proiectului european şi de rezultatele sale concrete.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis va participa, împreună cu omologii bulgar şi austriac, la Conferința cu tema ”Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării și interconectarea între regiuni” organizată la Universitatea Angel Kanchev din Ruse.

Cu ocazia reuniunii informale de la Ruse, preşedintele României va avea întâlniri bilaterale cu președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, şi cu președintele Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, în care vor fi abordate aspecte care țin de agenda bilaterală, europeană şi regională de interes comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.