Acasă Opinii/Analize PSD și homosexualii

PSD și homosexualii

Sorin Roșca Stănescu

DISTRIBUIȚI

146490 – 29052018 – Mă întreb la modul cel mai serios: oare un homosexual are sau nu are voie să fie pesedist? Oare un pesedist poate fi sau nu și homosexual? Dacă este adevărat că PSD e partidul cu cei mai mulți membri și cu cei mai mulți simpatizanți, nu ar fi logic ca, dintre formațiunile politice, să aibă și cei mai mulți homosexuali?

Dacă încercăm să răspundem la modul cel mai serios la aceste întrebări, care în aparență sunt șocante, vom vedea că și dacă este o simplă coincidență faptul că marele miting PSD, care în fine are o dată certă de desfășurare, va fi practic simultan și cam în același loc cu marele miting gay, nu va ieși vreun conflict între cele două mulțimi. Dimpotrivă. S-ar putea să-și împrumute energii pozitive una alteia.

Evident însă, vor fi destui rău-voitori din opoziție sau din presa ostilă PSD care vor lua peste picior acest partid, tocmai ca o consecință a coincidenței de mai sus.

Și mai există o coincidență, care de data asta nu se mai datorează spiritului organizatoric PSD, ci Justiției. Sentința pentru Liviu Dragnea de achitare sau de condamnare, după cum au cerut procurorii, urmează să se dea cu numai o zi înaintea marelui miting. Dacă Dragnea va fi condamnat, e drept, doar în primă instanță, acest miting va fi ceva mai trist. Ceea ce nu înseamnă însă că rândurile PSD nu vor fi și mai strânse. Dar câtă veselie va însufleți mulțimile în caz contrar! Îmi închipui de pe-acum, cum vor reacționa pesediștii în cazul cât se poate de plauzibil în care Livu Dragnea va fi găsit nevinovat. E drept, tot într-o primă instanță.

Întorcându-mă la tema de fond a acestei analize, mai trebuie totuși semnalată o dihotomie. Să ne amintim că, inițial, poporul PSD urma să fie însuflețit la miting de o cu totul altă temă decât statul de drept și susținerea Guvernului Dăncilă. Tema era familia tradițională. Și referendumul solicitat în vederea modificării Constituției. Bine că PSD a schimbat macazul. Asta chiar că nu s-a fi potrivit cu parada gay.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.