Acasă Politic Ziua internațională a Biodiversității

Ziua internațională a Biodiversității

DISTRIBUIȚI

146407 – 22052018 – În declarația politică: ,,De Ziua internațională a Biodiversității – 22 Mai – să nu uităm că protejarea naturii înseamnă grijă față de mediu, de habitatele și resursele naturale“, deputatul Claudiu-Augustin Ilișanu transmite un mesaj de marcare a Zilei internaționale a Biodiversității: ”Biodiversitatea si modificarile globale” este tema de anul acesta a Zilei internaționale a Biodiversității. Să nu uităm că modificările globale sunt rezultatul acțiunii umane de transformare a mediului inconjurator prin sărăcirea biodiversității. Cauzele acestei reduceri a diversității biologice în țara noastră, sunt în primul rând, reducerea spațiului împădurit, diminuarea faunei și florei sălbatice, respectiv dispariția unor specii și ecosisteme. Suntem cu toții conștienți de faptul că țara noastră trebuie să acorde o atenție deosebită regenerării fondului forestier și durabilității ecosistemului natural, iar acest lucru este un obiectiv important al coaliției. O grijă mai mare față de conservarea biodiversității poate conduce inclusiv la eficientizarea potențialul turistic, potențial ce poate fi un factor de dezvoltare sustenabilă a României.

Claudiu-Augustin Ilișanu îndeamnă la o promovare a habitatelor și spațiilor naturale protejate ale țării noastre: “Spațiul românesc dispune de rezervații naturale ce trebuie promovate printr-o bună colaborare a instituțiilor centrale și locale și prin implicarea sectorului privat. Biodiversitatea încă există în România. Să o conservăm și să o promovăm cu succes pentru că ea reprezintă una dintre potențialele surse economice sustenabile ale țării și totodată un factor de promovare a istoriei, tradiției și spiritualității românești. România are minunile sale în ceea ce privește diversitatea biologică, iar una dintre acestea este Rezervația Biosferei Delta Dunării, un spațiu turistic unic în Europa cu care trebuie să ne mândrim.”

În finalul declarației sale, Claudiu-Augustin Ilișanu pledează pentru promovarea turismului și a rezervațiilor naturale ale țării noastre și pentru dezvoltarea unui discurs în spațiul public despre conservarea biodiversității și utilizării conștiente a resurselor naturale: ,,Acum, de Ziua internațională a Biodiversității, să ne propunem dragi colegi să promovăm mai mult obiectivele naturale ale țării noastre, pentru a eficientiza turismul și totodată pentru a promova un discurs al conștientizării utilizării raționale și durabile a resurselor naturale ale țării, conservării diversităţii biologice, protejării habitatele și regenerării speciilor naturale pe cale de dispariție.“

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.