Acasă Anchete Antifrauda București – Ilfov a dat din nou lovitura

Antifrauda București – Ilfov a dat din nou lovitura

DISTRIBUIȚI

146618 – 08062018 – Polițiștii de investigare a criminalității economice din Giurgiu au efectuat investigații într-un dosar penal întocmit pentru infracțiuni la regimul proprietății intelectuale. În urma verificărilor la persoane fizice și spații industriale din zona unui complex comercial din București, au fost ridicate 5.833 articole de îmbrăcăminte, în valoare de aproape 300.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute.

Joi, 7 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și specialiști din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală București și Ilfov au efectuat verificări la 9 locații din București, aparținând unei grupări care avea ca preocupări, falsificarea industrială de articole vestimentare de firmă.

Activitățile sunt desfășurate în cadrul unei dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul proprietății intelectuale. În cauză, la data de 21 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au efectuat 8 percheziții, la sediile unor persoane fizice și juridice, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul proprietății intelectuale.

În urma activităților, la domiciliul a 4 persoane din municipiul Giurgiu și la 4 spații industriale din zona unui complex comercial din București au fost identificate 5.833 articole de îmbrăcăminte, în valoare de 291.650 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Specialiștii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală București și Ilfov au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei și au dispus măsura confiscării unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte deținute în vederea comercializării, fără documente de proveniență, în valoare de 121.579 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.