Acasă Social Dedicație de Centenar: Aproximativ 2.100 de locuitori din Delta Dunării vor beneficia...

Dedicație de Centenar: Aproximativ 2.100 de locuitori din Delta Dunării vor beneficia de apă potabilă

DISTRIBUIȚI

 146780 – 22262018 –  Vizita de lucru a delegației conduse de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în județul Tulcea, a continuat joi în localitățile Ceatalchioi și Pătlăgeanca, unde au fost inaugurate, în prezența președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primarului comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega, a directorului general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu și a directorului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun,  o stație de epurare și una de pompare, obiective din cadrul programului „Alimentări cu apă a localităților Ceatalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava, Tudor Vladimirescu, din Delta Dunării”. Astfel, peste 1.000 de locuitori ai celor două localități vor beneficia de apă potabilă.

După inaugurare, Ministerul Apelor și Pădurilor va începe procedura de transfer a celor două stații din administrarea ANAR către primărie. Prin darea în folosință a acestor două obiective de investiții, precum și inaungurarea de vineri în localitatea Periprava a stației de epurare, Ministerul Apelor și Pădurilor încheie programul „Alimentări cu apă a localităților Ceatalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava, Tudor Vladimirescu, din Delta Dunării” asigurând, astfel, accesul la apă potabilă a peste 2.100 de locuitori ai Deltei Dunării. Valoarea toată a investiției este de 27.052.000 lei.

”Dedicăm inaugurarea acestor obiective foarte importante pentru locuitorii de aici, Centenarului. Statutul de țară europeană al României presupune și faptul că locuitorii de pe tot cuprinsul ei trebuie să aibă acces la utilități, indiferent de zona în care locuiesc, fie că e vorba de zone urbane, fie ca e vorba de comunități izolate, așa cum e cazul locuitorilor din Delta Dunării”, a declarat ministrul Ioan Deneș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.