Acasă Sport Revanșa de la Belgrad: Echipa Regală de Fotbal a României a bătut...

Revanșa de la Belgrad: Echipa Regală de Fotbal a României a bătut selecționata Serbiei

DISTRIBUIȚI

146691 – 15062018 – La câteva minute după ce Simona Halep a câștigat primul ei turneu de Mare Șlem la Roland Garros, Echipa Regală de Fotbal se impunea cu 3 – 0 în primul său meci internațional.

Fotbaliștii regali români au bătut selecționata Regatului Serbiei chiar la Belgrad, pe stadionul echipei BASK. Astfel a fost îndeplinită promisiunea făcută Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, la Garden Party din 10 Mai 2018. Jucătorii care au venit atunci la Palatul Elisabeta au fost rugați personal de Majestatea Sa să învingă la Belgrad.

A fost cel mai amplu eveniment internațional făcut vreodată de monarhiștii români și un exemplu de diplomație publică prin simbolul Coroanei și prin sport. Înainte de startul meciului, o artistă locală a intonat Imnul Regal al României, pe care l-a învățat special pentru acest regal fotbalistic.

Printre sutele de suporteri din tribune s-au numărat oameni veniți special din România, dar și etnici români din Serbia, care rar au ocazia să vadă o mare victorie românească în țara în care trăiesc.

În 1922, România a disputat primul meci internaţional la Belgrad, împotriva Regatului Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor. Prilejul a fost nunta Regelui iugoslav Alexandru I cu Principesa Maria a României, fiica Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Ideea de a reedita această partidă istorică aparţine Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei din România şi Asociației pentru Regatul Serbiei

Primul meci România Regală – Serbia Regală s-a disputat anul trecut la Timişoara şi s-a terminat cu victoria noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.