Acasă Stiință 16 medalii pentru echipele României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori...

16 medalii pentru echipele României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori și juniori 2018

DISTRIBUIȚI
foto: facebook.com/ichb.liceu

147164 – 17072018 – România a obținut 16 medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori și juniori din acest an, de la Timișoara. Laureații cu aur la seniori sunt Theodor Pierre Moroianu (Liceul Internațional de Informatică din București), Alexandru Petrescu (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București) și Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), în timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București).

Maria-Alexa Tudose (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești), Alexandra Maria Udriștoiu (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova), Denis Banu (Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil” din Iași), Andrei Coman (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București) și Ioan Popescu (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) și-au adjudecat medaliile de argint în concursul destinat seniorilor. Performanța lor a fost dublată de juniorii Albert Antoniu Greaca (Liceul Internațional de Informatică din București), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79 din București) și Luca Perju Verzotti (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București).

Medaliile de bronz au fost obținute de Raul Alexandru Todoran (Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie), Valentin Eduard Dumitrescul (Colegiul Național „Ștefan cel Mare”/Palatul Copiilor Suceava), Mihnea Luca Metehău și Flaviu-Cristian Verde (ambii de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București). Toți cei 4 medaliați au concurat la juniori.

La edițiile din acest an au participat peste 85 de concurenți din țările din regiune, precum și din țări cu statut de invitat (România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Italia, Turcia și Turkmenistan).

Balcaniadele de informatică au fost organizate de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Timiş şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiș, Primăria Timişoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi unităţi de învăţământ din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.