Acasă Anchete Aerporturi: Razie la taximetriști

Aerporturi: Razie la taximetriști

DISTRIBUIȚI

147298 – 28072018 – Poliţiştii au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie, în zona a șase aeroporturi din țară. Au fost verificate 160 de autoturisme și au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie.

La data de 26 iulie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 160 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.435 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 45 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 7 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, au fost dispuse 3 măsuri complementare de reținere a certificatului de înmatriculare auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.