Acasă Anchete Justitie Anca Jurma a preluat mandatul de procuror-șef interimar al DNA

Anca Jurma a preluat mandatul de procuror-șef interimar al DNA

DISTRIBUIȚI
foto:digi24

147120 – 12072018 – Anca Jurma a preluat joi interimatul la șefia DNA pentru o perioadă de șase luni, a anunțat procurorul general Augustin Lazăr.

”Aș dori să reamintesc câteva din prioritățile Ministerului Public și DNA. Prima dintre ele, în România lupta anticorupție va continua cu fermitate. DNA va apela la resursele pe care le are, resursele umane care au făcut din această instituție una recunoscută pe plan internațional. Anca Jurma este tocmai persoana potrivită (…) este un procuror cu experiență mare în Ministerul Public, cu o foarte bună pregătire profesională”, a spus Lazăr.

El i-a mulțumit Laurei Codruța Kovesi pentru activitatea sa. De asemenea, Lazăr a declarat că ”nu putem uita că motivele revocării generează o îngrijorare în rândul procurorilor”. ”Cu toate acestea, procurorii sunt profesioniși și își respectă rolul prevăzut în Constituție”.

La rândul ei, Anca Jurma a spus că va asigura un interimat ”echilibrat” și că prioritatea sa este ca DNA să rămână o instituție puternică și independentă.

„DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât şi o autoritate naţională anticorupţie. (…) Direcţia are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă şi anume combaterea corupţiei la nivel înalt. (…) DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă, atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupţiei”. În ceea ce mă priveşte, mă voi strădui, pe cât îmi va sta în putinţă, să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instituţie a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului”, a spus Anca Jurma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.