Acasă Externe Agenda Europeana Eurodeputatul Victor Boștinaru: ”Nu dați foc Republicii Moldova!”

Eurodeputatul Victor Boștinaru: ”Nu dați foc Republicii Moldova!”

DISTRIBUIȚI

147028 – 05072018 – Eurodeputatul Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a făcut un apel către majoritatea și opoziția de la Chișinău, pentru găsirea unei soluții la criza politică din Republica Moldova. Declarația eurodeputatului român vine în contextul dezbaterii din plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, asupra crizei politice din Moldova, ca urmare a invalidării alegerilor pentru Primăria Chișinăului.

Boștinaru: ”Invalidarea alegerilor de la Chișinău confirmată de trei instanțe din Republica Moldova, reprezintă un caz profund îngrijorător de nerespectare a voinței electoratului și aruncă o nemeritată umbră asupra evoluțiilor democratice din această țară. Dar, să spui fără dovezi, precum PPE, că decizia a fost rezultatul intervenției politicului în justiție și mai ales, să ceri politicului să intervină și să schimbe decizia instanței este contrar statului de drept. Guvernul a oferit imediat amendarea legislației până în luna septembrie pentru a garanta că alegerile parlamentare viitoare vor fi libere, democratice și transparente. Acum, PPE propune blocarea finanțării europene pentru această țară riscând să facă, de fapt, jocul lui Dodon și al Rusiei. Mă adresez în final opoziției și majorității de la Chișinău: Nu dați foc țării! Pentru că, după alegerile parlamentare va trebui să construiți împreună un guvern de coaliție pro-european”.

Intervenția lui Victor Boștinaru din plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, este disponibilă la acest link: https://youtu.be/5que2cBhz1c

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.