Acasă Anchete Interne Fără leac pentru vitezomani

Fără leac pentru vitezomani

DISTRIBUIȚI
foto: auto-bild.ro

 147148 – 16072018 – Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 63 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h și o persoană care conducea sub influența băuturilor alcoolice. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 228 km/h, pe autostrada A2 București – Constanța.

În perioada 9 – 15 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere.

În această perioadă, polițiștii au depistat 63 de șoferi, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 13 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A2 București – Constanța, la data de 14 iulie a.c., când polițiștii au depistat un cetățean sirian care conducea spre mare cu viteza de 228 km/h.

De asemenea, într-un caz, șoferul unui autoturism a fost depistat de polițiști în timp ce conducea cu o îmbibație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus pentru recoltarea de probe biologice, fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de polițistul rutier cu un mijloc tehnic certificat și depistată ca având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către unitățile sau instituțiile medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.