Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Percheziții la persoane specializate în înșelăciuni în domeniul construcțiilor

Ilfov: Percheziții la persoane specializate în înșelăciuni în domeniul construcțiilor

DISTRIBUIȚI

147019 – 05072018 – Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov și Galați, la locuințele a trei persoane bănuite de înșelăciuni în domeniul construcțiilor

Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov și Galați, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit că cele trei persoane, doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, în perioada martie – iulie a.c. au săvârșit cinci de infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Cei trei au înființat două societăți comerciale, iar prin intermediul unor site-uri ar fi lansat oferte de constructii de hale metalice la prețuri atractive. În acest mod, au fost încheiate mai multe contracte cu diverși clienți, cărora persoanele în cauză le prezentau diverse hale presupus construite de aceștia.

Imediat după ce clienții virau sumele de bani reprezentând avansul sau plata integrală pentru lucrări, construcțiile începute erau abandonate, iar persoanele nu mai puteau fi contactate. Prejudiciul total cauzat este de 300.000 de lei. În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, contracte, stampile, carduri, bani, autoturisme.

La finalizarea perchezițiilor, opt persoane din județele Ilfov și Galați și din municipiul București au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.