Acasă Social Încă un protest la Ministerul Mediului: Se cere închiderea gropii de gunoi...

Încă un protest la Ministerul Mediului: Se cere închiderea gropii de gunoi din Chiajna

DISTRIBUIȚI

 147185 – 18072018 – Un nou protest a avut loc la Ministerul Mediului, miercuri dimineață. Zeci de oameni au cerut închiderea gropii de gunoi de la Chiajna. Ei spun că depozitul emană mirosuri greu de suportat şi că, în ciuda numeroaselor sesizări făcute în ultimii ani, autorităţile nu au făcut nimic. Groapa de gunoi din Chiajna funcționează din anul 2000.

”Eu stau în Chiajna și acolo aerul este irespirabil, aproape în fiecare seara miroase foarte urât. De un an sesizăm să se repare această problemă și nu s-a reparat”, susține unul dintre protestatari. ”Locuim în zona Chibrit și noi simțim de doi ani mirosuri insuportabile. Uneori se opresc pentu o săptămână, două maximum, după care se dă din nou drumul la groapa de gunoi, la mirosul de hidrogen sulfurat”.

În ultima perioadă am primit foarte multe sesizări de la cetățeni care reclamă probleme ale calității mediului în partea de nord-vest a Capitalei, în special cartierele Militari, Drumul Taberei, Bucureștii Noi, Pajura dar și zone limitrofe: Chiajna, Chitila, până la Dragomirești, Rudeni și chiar Mogoșoaia, a spus Alexandru Gâdiuță, consilier general în cadrul Consiliui General al Municipiului București.

Gâdiuţă a anunţat cu o zi înainte că depune cerere de chemare în judecată împotriva Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, ca urmare a faptului că aceasta refuză să prezinte ultimul studiu pe care îl deţine în legătură cu depozitul de deşeuri Iridex din zona Rudeni-Chiajna, anunță Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.