Acasă Anchete Justitie Inspecția Judiciară, control tematic la DNA

Inspecția Judiciară, control tematic la DNA

DISTRIBUIȚI

147327 – 31072018 – Inspecţia Judiciară va efectua, în perioada 1 august – 1 octombrie, un control tematic la DNA în legătură cu dosarele în care sunt cercetaţi magistraţi.

”Inspecţia Judiciară, prin inspectorii de la Direcţiile de inspecţie judiciară pentru procurori şi, respectiv, judecători, va efectua, în perioada 1 august – 1 octombrie 2018, un control tematic comun privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizând magistraţi sau în legătură cu acestea. Verificările vizează perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018. Raportul va fi înaintat Consiliului Superior al Magistraturii până la 5 noiembrie 2018”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Oficiali din Inspecţia Judiciară susțin că sunt vizate cele 300 de dosare înregistrate la DNA în care sunt cercetaţi judecători şi procurori. De asemenea, Inspecţia Judiciară va verifica dacă au existat cazuri de judecători care sunt cercetaţi de DNA şi nu s-au abţinut în a judeca în instanţe dosare întocmite de DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.