Acasă Externe Spania: 211 migranţi salvaţi din Mediterana

Spania: 211 migranţi salvaţi din Mediterana

DISTRIBUIȚI

147314 – 30072018 – Echipe de salvare spaniole au anunţat duminică după-amiază că au recuperat peste 200 de migranţi în Mediterana, în timp ce ministrul de interne al ţării a plecat spre Mauritania în speranţa de a întări lupta împotriva imigraţiei ilegale, relatează AFP.

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului de salvare pe mare, 211 migranţi aflaţi la bordul a 21 de ambarcaţiuni au fost salvaţi în Strâmtoarea Gibraltar care separă Spania şi Marocul. Ei au fost transportaţi spre portul Algeciras din Andaluzia, în sudul Spaniei, a adăugat el.

Peste 1.200 de migranţi încercând această periculoasă traversare au fost salvaţi vineri şi sâmbătă de paza de coastă spaniolă.

Spania a devenit în acest an prima poartă de intrare a imigranţilor ilegali în Europa, depăşind Italia.

Decizia Italiei de a închide porturile sale migranţilor, criticată de Madrid, constrânge numeroşi migranţi să încerce să ajungă în Spania pornind din Algeria sau Maroc.

Peste 20.992 de migranţi au ajuns pe coastele spaniole de la începutul anului şi 304 şi-au pierdut viaţa încercând să traverseze Mediterana, potrivit unui raport transmis la 25 iulie de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), anunță Romania-actualitati.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.