Acasă Externe Uniunea Europeană şi Japonia au semnat un acord de liber schimb

Uniunea Europeană şi Japonia au semnat un acord de liber schimb

DISTRIBUIȚI

 147176 – 18072018 – Uniunea Europeană şi Japonia au semnat un acord de liber schimb. O ceremonie în acest sens a fost la Tokyo, iar documentul a fost semnat de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi de premierul japonez, Shinzō Abe. Pentru liderii europeni, semnarea acestui document transmite un mesaj clar împotriva protecţionismului.

Acordul semnat la Tokyo are o importanţă strategică enormă pentru ordinea internaţională bazată pe reguli, într-un moment în care unii pun la îndoială această ordine – este mesajul transmis de liderii europeni Donald Tusk şi Jean-Claude Juncker, care afirmă la unison că UE şi Japonia sunt împreună împotriva protecţionismului.

Acordul de parteneriat economic dintre cele două ţări este cel mai mare negociat vreodată de UE. El va elimina majoritatea taxelor pe care întreprinderile din spaţiul comunitar le plătesc anual pentru exporturile către Japonia, precum şi o serie de obstacole în materie de reglementare. Acordul de parteneriat reuneşte economii care reprezintă o treime din PIB-ul mondial şi acoperă peste 600 de milioane de locuitori. Firmele din UE exportă deja peste 58 de miliarde de euro în bunuri şi 28 de miliarde de euro în servicii către Japonia, în fiecare an, iar în urma acordului, această afacere ar putea creşte cu până la 24 de procente. De asemenea, în urma acordului vor fi eliminate majoritatea impozitelor plătite anual, de un miliard de euro de către companiile care exportă în Japonia. Acordul de liber schimb trebuie acum ratificat de Parlamentul European şi de cel nipon şi ar urma să intre în vigoare de anul viitor, anunțăă Romania-actualitati.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.