Acasă Politic USR București vrea capul prefectului

USR București vrea capul prefectului

DISTRIBUIȚI
foto: libertatea.ro

 146918 – 02072018 –  Ignorând art. 19 lit. e din Legea 340/2004, prefectul de București, Adrian Petcu, refuză, de patru luni, să verifice legalitatea unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Municipiului București.

La 6 martie a.c., USR București a sesizat Prefectura Capitalei cu privire la o Hotărâre CGMB prin care anumite persoane incomode au fost îndepărtate ilegal sau cel puțin abuziv din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Printre aceste persoane era și singurul expert atestat de Ministerul Culturii în domeniul patrimoniului. Abia după patru luni și după numeroase insistențe, prefectul a dat un răspuns prolix, din care rezultă că nu și-a făcut treaba și că procedura de verificare a legalității nu a fost finalizată, se arată într-un comunicat de presă.

”Prefectul Capitalei, care înainte să ajungă la București a fost prefect de Ilfov, prestează servicii de pază și protecție pentru Gabriela Firea și PSD. În loc să-și facă datoria și să verifice legalitatea actelor, domnul Adrian Petcu încearcă să îngroape definitiv subiectul excluderii specialiștilor din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Este scandalos că după patru luni nu a dat niciun răspuns și nu a rezolvat cazul. La fel de scandalos este că, pentru a-și proteja prietenii politici, a inversat toată logica atribuțiilor sale. Adică, în loc să ia textul hotărârii și să-l verifice cu legea în mână, domnul Petcu trimite adrese Consiliului General. Ca să le ceară ce? Permisiunea să-și facă datoria? Sau să-i întrebe dacă au încălcat legea? Este pur și simplu aberant”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

În răspunsul transmis de prefectul Capitalei se comunică următoarele: ”Potrivit atribuțiilor ce-i revin prefectului […] a fost transmisă adresa nr. 4.041/28.03.2018 către Consiliul General al Municipiului București, urmând ca, în termen legal, să fie finalizată procedura de verificare a legalității actului administrativ sus menționat”. Așadar a încercat să îngroape subiectul trimițând o adresă – deși nici acest lucru nu e sigur, existând chiar în comunicatul Prefectului o suprapunere suspectă de numere de înregistrare, susține USR.

”Vom reveni și vom insista să se facă verificarea legalității acestui act. Și explic și de ce este foarte important. Primăria condusă de Gabriela Firea trece de doi ani de zile printr-un proces extins de epurare profesională și morală. Sunt îndepărtați oamenii care știu urbanism și care se pricep la patrimoniu. Sunt eliminați din sistem toți cei care ar putea să se opună argumentat proiectelor imobiliare scandaloase din București. Toți acești oameni sunt înlocuiți cu indivizi fără scrupule sau fără competență, oameni care pot fi manevrați foarte ușor de cei care i-au adus în sistem. Dacă acest proces nu se oprește de urgență, atunci administrația Capitalei va ajunge la cheremul clienților PSD, la cheremul dezvoltatorilor iresponsabili și a unei largi grupări de interese din jurul Gabrielei Firea”, a arătat Roxana Wring.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.