Acasă Social Educatie Extemporal la Inginerie

Extemporal la Inginerie

DISTRIBUIȚI

 147440 – 13082018 – 200 de liceeni din întreaga țară au spus prezent unui proiect educativ inedit, dezvoltat de către Universitatea Politehnică din București. Prima Conferință Națională, dedicată elevilor din liceele românești, se va desfășura la București, în perioada 19-24 august. Acestora li se vor alătura și 50 de studenți ai UPB și împreună vor încerca să depășească etapele unui adevărat Extemporal la Inginerie. Astfel, catalogul Conferinței Naționale pentru elevi și studenți 2018 va fi strigat pentru prima oară în dimineața zilei de 19 august, iar pentru o săptămână, cei 200 de elevi vor lua parte la o serie largă de activități social-educative, menite să fie un preambul al unei posibile integrări în mediul universitar din cadrul Politehnica din București. Printre aceste activități se numără vizitarea de către elevi a campusului universitar, a facultăților UPB și a centrelor de cercetare, experimentarea vieții de student prin participarea la cursuri și laboratoare, la conferințe tematice, dezbateri și training-uri menite să contribuie atât la dezvoltarea lor personală, cât și profesională. Nu vor lipsi nici serile de teatru și film, dar nici seara petrecerii de rămas bun.

La rândul lor, cei 50 de studenți ai Universității Politehnica din București, care au ales să participe la acest proiect, vor oferi sprijin în derularea tuturor activităților integrate în acest amplu program motivațional.

Studenții le vor împărtăși elevilor propriile impresii despre viața de student la Universitatea Politehnică din București și vor participa la training-uri speciale axate pe dezvoltarea personală și profesională.

‘La împlinirea a două secole de existență a Universității Politehnica din București, ne-am propus să introducem între activitățile noastre inițiative care să arate — atât studenților noștri, cât și tinerilor liceeni — valorile și experiențele care pot fi trăite în cadrul comunității noastre academice, Conferința Națională pentru elevi și studenți 2018 fiind o astfel de inițiativă’ a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București.Acesta a adăugat că ‘sperăm să putem oferi celor peste 200 de liceeni, un mic fragment din ceea ce înseamnă viața de student — cu provocările, plăcerile și întâmplările memorabile pe care le presupune studenția. Vom introduce elevii de liceu în atmosfera ingineriei și a ceea ce înseamnă să soluționezi probleme pentru binele comun al societății. Credem că va fi o experiență de neuitat pentru cei care vor participa și un exemplu elocvent pentru cei care vor să urmeze studii și o carieră în domenii tehnice’. Sursa: curierul national

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.