Acasă Cultura/Media La pas pe Calea Victoriei!

La pas pe Calea Victoriei!

DISTRIBUIȚI

147601 – 31082018 – Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, îi invită pe bucureșteni și pe turiștii prezenți în Capitală, sâmbătă, 1 septembrie și duminică, 2 septembrie, să străbată, la pas, una dintre cele mai frumoase străzi din centrul orașului, Calea Victoriei!

Pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei, până la intersecția cu strada George Enescu, în intervalul orar 10:00 – 21:00, Calea Victoriei va redeveni pietonală și va reda, printr-un traseu animat de activități stradale, atmosfera Bucureștiului interbelic.

Activități și manifestări artistice stradale

Studio-uri și panouri foto, animatori pe picioroange și în costume de epocă, defilări cu monocicluri, portretiști și caricaturiști, mimi, lustragii, magicieni, statui vivante, muzicieni stradali, sunt doar câteva dintre atracțiile cu intrare gratuită, prin intermediul cărora cei prezenți vor redescoperi povestea uneia dintre cele mai emblematice artere ale Capitalei, Calea Victoriei, o stradă elegantă și plină de tradiție, care ne va purta într-o călătorie în timp prin „micul Paris”.

Spectacole de teatru și ateliere de creație

Cei mici sunt așteptați în cele două zile să urmărească spectacolele de teatru „Motanul încălţat” și „Capra cu trei iezi”, organizate de Teatrul „Ţăndărică”, între orele 11:00 – 12:00 și „România dodoloaţă”, organizat de Teatrul „Ion Creangă”, între orele 11:00 – 12:00. Adulții sunt invitați să descopere, între orele 14:00 – 20:00, spectacolele de statui vivante „Strigătele Parisului”, spectacolul – paradă „Noi”, spectacolul de teatru „Mateloții – întoarcerea pe mare”, oferite de Teatrul „Masca”, dar și diverse momente din peisajul teatral al Bucureștiului de altădată, între orele 16:00 -20:00.

De asemenea, creativitatea micilor și marilor vizitatorilor va fi stârnită în cadrul atelierelor de caligrafie, realizare papioane din materiale textile, confecționare copăcei din nasturi sau diverse obiecte din hârtie reciclată, la atelierul de gravură, coordonat de artistul vizual Mircea Nechita și la atelierul de hârtie reciclată  „Fleurs du bien”, oferit de Papelier, între orele 11:00 – 13:00 și 16:00 – 20:00.

Concerte

În cele două zile, trecătorii sunt invitați să facă un popas muzical la Muzeul Municipiului București, în Grădina Casei Filipescu – Cesianu! Sâmbătă, de la ora 20:00, Maria Răducanu, alături de pianistul german Niko Meinhold, vor susține un concert în aer liber, cu un program muzical românesc, care ne va plimba prin perioada interbelică, iar duminică, de la ora 20:00, Jezebel prezintă concertul „De la Maria Tănase la Édith Piaf”.

 Bătaia cu flori de la șosea

Calea Victoriei a reprezentat în perioada interbelică locul preferat de promenadă al bucureștenilor, unde manifestările stradale erau un motiv de distracție și relaxare.

Un obicei îndrăgit din acea perioadă este renumita „Bătaie cu flori”, ce datează încă din anul 1890, care va fi reconstituită și anul acesta, pe 1 septembrie, de la ora 18:00, pe Calea Victoriei, la intersecție cu Bulevardul Dacia, moment la care toți cei prezenți sunt invitați să participe pentru a duce mai departe frumoasa tradiție.

Expoziția 100 de ani de modă „Un veac de feminitate” în mansarda Casei Filipescu – Cesianu

Expoziția „Un veac de feminitate” le oferă trecătorilor ocazia să admire cei o sută de ani de modă de pe Calea Victoriei în perioada ei de glorie și glamour, într-o expoziție unică și seducătoare. Curatorul Iulia Gorneanu, împreună cu colecționarii invitați în proiect, îi invită pe trecători în spațiul expozițional al Muzeului Municipiului București – mansarda Casei Filipescu-Cesianu, pe 1 și 2 septembrie, de la ora 10:00 la 21:00, pentru a împărtăși povești, experiențe și bucuria de a privi piese originale din veacuri trecute. Vizitarea expoziției face posibilă întoarcerea într-un timp istoric în care designul, atenția pentru detaliu, stilul, rafinamentul pun amprenta atemporalității pieselor vestimentare, accesoriilor și bijuteriilor pe care le veți putea admira.

Expoziţie de fotografie „La Pas pe Calea Victoriei”

În cadrul evenimentului, pe tot traseul pietonal, din Piața Victoriei până la intersecția cu strada George Enescu, trecătorii vor putea admira expoziția de fotografie „La pas pe Calea Victoriei”, care va readuce în prim-plan istoria și parfumul Bucureștiului de altădată și va ilustra farmecul perioadei numite sugestiv „La Belle Epoque”.

Program prelungit oferit de muzeele emblematice de pe Calea Victoriei

Calea Victoriei, înnobilată de unele dintre cele mai frumoase clădiri din București, este un punct de reper și pentru arta și istoria românească, reprezentate prin muzeele aflate pe traseul acesteia. Astfel, sâmbătă și duminică, se alătură evenimentului, cu un program prelungit, Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu–Cesianu, în intervalul 10:00 – 21:00, Muzeul Național „George Enescu”, în intervalul 10:00 – 20:00 și Muzeul Național de Artă al României – Muzeul Colecțiilor de Artă, între orele 10:00 – 21:00.

Standuri cu produse artizanale și delicii culinare

Trecătorii vor găsi pe traseul pietonal de aproximativ un kilometru, tonete cu produse handmade, accesorii și bijuterii, mici decorațiuni, produse naturale de îngrijire, dar și diverse delicii culinare, preparate calde, dulciuri și băuturi răcoritoare.

Astfel, timp de două zile, sâmbătă, 1 septembrie și duminică, 2 septembrie, între orele 10:00 – 21:00  Calea Victoriei, strada care străbate inima orașului, aparține pietonilor! Vă veți bucura de un traseu animat de o serie de activități recreative, ce oferă o alternativă de petrecere a timpului liber, alături de cei dragi, la final de vară!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.