Acasă Externe Șefii misiunilor diplomatice, pe teren

Șefii misiunilor diplomatice, pe teren

DISTRIBUIȚI

147589 – 30082018 – Ultima zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române 2018 a inclus o vizită în teritoriu a șefilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, care au avut posibilitatea de a discuta cu autoritățile locale și operatorii economici din județul Vâlcea despre oportunitățile de promovare pe plan extern.

Începând din anul 2017, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a inclus în programul Reuniunii Anuale a Diplomației Române vizite în diverse zone ale țării pentru a facilita dialogul direct între șefii de misiune si oficii consulare și autoritățile locale, reprezentanții mediului de afaceri, ca parte a eforturilor concrete de promovare a României peste hotare.

Anul acesta, la invitația oficialilor județeni și locali din Vâlcea, membrii corpului diplomatic român, împreună cu reprezentanți din MAE, s-au familiarizat cu ofertele economice, culturale, turistice ale zonei, discutând cu reprezentanți ai autorităților locale și agenți economici. Un obiectiv important vizitat a fost Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice, un reper de excelență în cercetarea românească.

Acest demers înscris în programul din acest an al Reuniunii Anuale a Diplomației Române reprezintă un element care susține interesul sporit al Ministerului Afacerilor Externe pentru promovarea diplomației economice, un obiectiv prioritar de politică externă al României, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.