Acasă Opinii/Analize Ultimele lovituri la temelia democrației. Cine-l mai oprește pe Dragnea?

Ultimele lovituri la temelia democrației. Cine-l mai oprește pe Dragnea?

DISTRIBUIȚI

147558 – 25082018 – În cea mai recentă postare pe Facebook, Liviu Dragnea anunță practic declanșarea asaltului final împotriva Parchetului General și Serviciului Român de Informații, instituții de forță pe care și-ar dori să le controleze cât mai curând din motive lesne de înțeles, scrie Dan Tăpălagă pe G4Media.ro. Sunt printre puținele care mai stau în picioare, chiar dacă funcționează cu frâna trasă, inhibate și atacate metodic de liderii PSD și ALDE. Să nu uităm că Parchetul cercetează violențele din 10 august, iar adevărații autori se tem că se va ajunge curând și la ei, fiind evident că jandarmii și cozile de topor n-au acționat de capul lor, ci au executat ordine venite de sus și au acționat conform unui plan.

Cu solicitarea adresată Inspecției Judiciare de a efectua verificări la Parchetul General sub pretextul etern al protocoalelor cu SRI, Dragnea îi oferă lui Tudorel Toader motivele de a cere revocarea lui Augustin Lazăr după modelul Kovesi.

Cu mobilizarea comisiei SRI, liderul PSD pregătește atacul la șeful SRI, Eduard Hellvig. Este de așteptat ca PSD și ALDE să scoată un raport pur politic în care să propună revocarea, plenul Parlamentului îl votează, Hellvig este demis, Dragnea schimbă apoi procedurile de numire și pune mâna pe servicii.

N-ar fi exclus ca pe lângă aceste acțiuni pur politice, hăitașii de profesie din jurul lui Dragnea să pluseze cu ceva plângeri penale, pentru un spor de dramatism.

Ultima ieșire a liderului PSD este mai mult decât o simplă încordare de mușchi la intimidarea adversarului. A mai făcut un pas hotărât către preluarea controlului total asupra statului și instalarea unui dictaturi de tip feudal. Spre asta ne îndreptăm cu pași repezi, iar zilele trecute Dragnea a mai pus la cale o grozăvie.

Cristian Pantazi a dezvăluit modul în care liderul PSD caută să anuleze circuitul avizării actelor normative în Guvern și înlocuirea lui cu un mecanism obedient, care să-i răspundă în mod eficient la comenzi. – continuare pe https://www.g4media.ro/ultimele-lovituri-la-temelia-democratiei-cine-l-mai-opreste-pe-dragnea.html

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.