Acasă Cultura/Media „Ziua Limbii Române” sărbătorită  la Cahul

„Ziua Limbii Române” sărbătorită  la Cahul

DISTRIBUIȚI

147480 – 20082018 –”Ziua Limbii Române va fi marcată la Cahul, în Basarabia, în data de 31 august 2018, începând cu ora 18,00, printr-un concert extraordinar etno-jazz, susținut de Vali Boghean și Band-ul său. Valeriu Boghean este unul dintre cei mai talentați muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple sălile de spectacole până la refuz. Pe lângă vocea sa inconfundabilă, este cunoscut ca fiind un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul și clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-și cuceri audiența cu interpretări la chitară clasică și bass. El va fi acompaniat de un band, format din unii dintre cei mai buni muzicieni din Basarabia, cu o mare experiență internațională.

Evenimentul, care se adresează românilor din Basarabia, este organizat de Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Consulatul General al României la Cahul, din Republica Moldova și Primăria orașului Cahul.

Proiectul se înscrie în programul ,,Caravana Identității Românești – program din domeniul identitar românesc” ce face parte din Planul de activități pentru anul 2018 al IEH.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.