Acasă Anchete Interne Acțiune la nivel european pentru combaterea traficului de arme și muniții

Acțiune la nivel european pentru combaterea traficului de arme și muniții

DISTRIBUIȚI
foto: europo.europa.eu

147793 – 20092018 –  Poliția Română și autoritățile din țările membre Europol au acționat pentru contracararea traficului ilegal de arme, muniţii, migranți și droguri în spaţiul comunitar, în cadrul operațiunii Joint Action Days, coordonate de EMPACT Firearms și EUROPOL.

Mii de persoane și de vehicule au fost verificate de polițiștii români specializați în combaterea criminalității organizate și în arme, explozivi și substanțe periculoase, în cadrul operațiunii JAD Western Balkans.

În perioada 5 – 9 septembrie a.c., Poliția Română a participat la operațiunea JAD Western Balkans, parte a planului operațional de acțiune coordonat de EMPACT Firearms și EUROPOL, la care au participat toate țările din Balcanii de Vest, 20 de state membre ale Uniunii Europene, precum și reprezentanți ai FRONTEX și INTERPOL.

Activitățile au vizat contracararea traficului ilegal de arme de foc şi droguri, lupta împotriva facilitării migrației ilegale și fraudei cu documente în spaţiul comunitar şi reducerea riscurilor asociate traficului de arme.

În cinci zile, în cadrul Joint Action Days, în urma schimbului eficient de date și informații, aproape jumătate de milion de persoane, vehicule și locuințe au fost verificate, fiind efectuate 148 de arestări, confiscate 286 de kilograme de droguri, 159 de arme de foc, 1.462 de muniții, precum și alte substanțe explozive.

România a contribuit prin verificări efectuate în opt puncte de trecere a frontierei, învecinate cu Serbia și Ungaria, unde, sub coodonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul I.G.P.R., polițiștii români au verificat 15.552 de persoane și 3.492 de autoturisme.

De asemenea, pe toată perioada acțiunii, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au efectuat controale pe raza județelor Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, împreună cu reprezentanți ai I.G.P.F.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.